Dames 1 houdt aansluiting na winst op Spijkenisse 4-1

24-11-2013  |
Na een aantal teleurstellende uitslagen moest het gaan gebeuren tegen Spijkenisse. De 3 punten tegen deze hekkensluiter waren echt nodig om uit de onderste regionen van de competitie te blijven.
De hockeydames uit Voorhout deden wat zij moesten doen en wonnen overtuigend van Spijkenisse met 4-1.
Voorhout begon met inzet en goed spel. Spijkenisse werd direct onder druk gezet. Dit leidde tot een aantal grote kansen. Geluk en de keepster uit Spijkenisse stonden in de weg van de dik verdiende voorsprong.
Sanne Dijkstra sloeg een bal snoeihard op de paal en Dirjam de Vreugd kon niet van dichtbij scoren.
Na 20 minuten was het eindelijk zover. Bij de 3e strafcorner sloeg Sanne Dijkstra de bal keihard tegen de plank en de 1-0 was een feit.
 De dames uit Spijkenisse gaven zich niet zomaar gewonnen.
Met counters kwam zij gevaarlijk voor de Voorhoutse keepster Mariska van Vliet. Maar het bleef bij de 1-0 tot de rust.
Na de rust probeerde Spijkenisse de gelijkmaker te forceren,
maar na 5 minuten scoorde Stephanie Greeve uit een strafcorner de 2-0. Beide
teams gingen gelijk op met een klein overwicht voor Voorhout. Na 15 minuten
werd de wedstrijd beslist. Astrid Konijn benutte een rebound uit een strafcorner
en scoorde beheerst de 3-0.
Het spel ging over en weer met de beste kansen voor de
Voorhoutse dames. Een kwartier voor tijd maakt Astrid Konijn een einde aan alle
illusies van het team van Spijkenisse. Bij een snelle uitbraak omspeelde zij de
keepster en scoorde in de korte hoek de 4-0.
De 4-1 van Spijkenisse met een tip in, vijf minuten voor tijd, was alleen maar voor de statistieken.