De bikkels van JE1 bikkelen zich naar 1e punt tegen Waddinxveen 4-4

24-3-2015  |

De jongens zagen best tegen de wedstrijd op. Waddinxveen is een sterke tegenstander waar ze al eerder dik van verloren. En de tegenstander speelt zelfs met een vaste keeper. Voor de wedstrijd heeft Terry het belang  van positiespel uitgelegd aan het team en er werd vol aandacht geluisterd. Hierin is ook nog extra de nadruk gelegd op de zaken die in de laatste training aan de orde zijn gekomen; Snel overspelen, niet pingelen en mandekken.

In de eerste helft liep dit als een trein en de eerste 20 minuten lukte alles. Goed de druk naar voren, strak uitverdedigen, alleen het afmaken ging niet.Na ongeveer 20 minuten kwam de goal tegen. Met frisse moed verder, maar toen binnen 10 minuten nog 2 goals tegen waren gescoord begonnen de koppies een beetje te hangen. Met vlak voor de rust de 4e tegengoal leek het  niet meer te gaan.

In de rust een peptalk en met de gevleugelde woorden van Ernst (vader van Alexander) dat ze alleen maar 4 goals hoeven te maken om gelijk te staan, gingen de mannen weer van start. Een paar kleine wissels in de opstelling en met de koppies omhoog de 2e helft in.

Het positiespel en de druk naar voren waren weer terug en de mannen speelden weer net zo goed als aan het begin van de wedstrijd.

Als snel werd het harde werk beloond en Plato tikt de bal in de goal van de tegenstander.  Dat was nr. 1. Het vertrouwen was weer terug en de druk naar voren bleef. Het spel speelde zich inmiddels voor een groot deel op de helft van de tegenstander af en er volgden veel schoten op doel. Het afmaken bleef lastig maar uiteindelijk werd het druk houden beloond. 4-2 en al snel 4-3. Nog maar 1 goal en het was weer gelijk.

De jongens kregen vleugels en dat 4e doelpunt kon niet uitblijven. Vlak voor tijd scoorde Plato zijn 4e treffer.

Voor de tegenstander een geluk dat de wedstrijd afgelopen was. De mannen waren ontketend.

De eindstand van 4-4 is op karakter bevochten en werd na afloop met het hele team gevierd als een overwinning.