De dames en Heren komen op stoom.

31-8-2020  |

De dames uit Voorhout oefenden afgelopen zondag tegen Dames 4 van Leonidas uit Rotterdam. Dit zou helemaal geen eitje worden, immers Leonidas speelt reserve 1e klasse.

Het werd een leuke partij hockey, waarbij Voorhout te weinig kreeg voor het goede spel.In het 1e kwart was Leonidas de bovenliggende partij. Voorhout moest wennen aan de pressing van de tegenstander. In het 2ekwart gingen beide teams gelijk op en bij de rust stond de 0-0 op het bord. In het 3e kwart scoorde Leonidas onverwacht met een "sof-goal”. De bal ging uit een scrimmage tergend langzaam over de lijn, 0-1. In het 4e kwart ging Voorhout in de overdrive met goed en snel hockey. Leonidas had moeite om het tempo te volgen. De strafcorners volgden zich op, maar Voorhout kon niet scoren. Helaas werd het goede spel niet beloond en hopelijk krijgen de dames uit Voorhout wat meer scorend vermogen.

De mannen uit Voorhout gingen de strijd aan tegen het team van Souburgh uit Alblasserdam, een goede tegenstander uit de 3eklasse. Voorhout speelde een goede wedstrijd en won met 3-2. De 1e eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd en sloten deze af met 0-0. Een tegenvaller was wel dat Timo van Katwijk moest uitvallen met een hamstring blessure. Na de thee kwamen pas de doelpunten. In het 3ekwart kwam Voorhout voor met 2-0 door doelpunten van Jaap Dijkstra. De tweede was een beauty, vallend met de backhand. Voorhout stond daarna even onder grote druk. Souburgh kreeg hierbij een aantal strafcorners, die door het goede verdedigen en goed keeperswerk niet omgezet werd in een aansluitingstreffer. In het 4e kwart kwam Souburgh toch terug tot de 2-1 door een fout achterin van Voorhout. Dit werd even later recht gezet en de mannen uit Voorhout stonden weer met 3-1 voor. Souburgh kwam nog terug tot 3-2 maar de tijd was te kort om tot een gelijkspel komen. Een knap resultaat met sterk spel en geeft een goed gevoel vlak voor het begin van de competitie.