slider05.jpg slider_01.jpg slider_03.jpg slider_06.jpg slider01.jpg slider_04.jpg
 

MC3 speelt thuis tegen Bleiswijk C1….

6-11-2013  | 

MC3 speelt thuis tegen Bleiswijk C1….

 

Voor wie in sprookjes gelooft: ze leefde nog lang en gelukkig….

Voor wie niet in sprookjes geloofd: ze leefde ook nog lang en gelukkig maar dan heeft het niet zo veel zin om verder te lezen.

Hoofdstuk 1

Er was eens een hele grote tovenaar. Hij heette Ali Baba Marcel en hij had wel 15 roverinnen. En nee ze heette niet allemaal Ronja. Dat kon ook niet want dan werd het wel heel erg lastig voor Ali Baba Marcel. Het was toch al een moeilijk weekend want hij kon niet beschikken over zijn mede-opper-rover-coach Eric (de Noorman).

Maar A.B.M. maakte zich niet (te) druk en gaf alle toeschouwende OempaLoempa´s te kennen dat hij alles prima onder controle had. Besefte A.B.M. wel dat het vandaag wel echt om het ῎echie῎ ging?

De Oempa Loempa’s vertrouwde het niet zo… zeker niet toen ze zagen dat aan de andere kant 15 iet wat groot uitgevallen dwergen het veld betraden. En zij hadden ook nog Najib Amhali als coach. Dat zou toch wel heel erg lastig worden.

De roverinnen deden alsof er niets aan de hand was…. Of hadden niet in de gaten dat er wat aan de hand was.

Het fluitsignaal…. Wat klonk als een toverfluitje…. Het was vandaag alles of niets…

Bij de tegenpartij loopt een meisje het vuur uit haar slofjes…rode slofjes… het zou toch niet..

Het meisje met de rode schoentjes! Gelukkig hebben wij als tegen prestatie het meisje- met- de- gele-klompjes. Maar tot klikken van rode hakjes komt het niet. Geen tijd voor. Het meisje heeft spijt als alle haren op een Rapunzel-hoofd dat zij niet haar 7 mijlslaarzen heeft aangetrokken. Ze komt maar niet voorbij de rovers-achterhoede.

Dan komt Foeksia de Miniheks voor de derde keer langszij… en maakt de 1 – 0 voor het team van A.B.M.

A.B.M. geeft zijn keepster een magisch teken dat het nu aan haar is om haar doeltje schoon te houden. A la de slachtoffers van Rasta Rostelli doet zij trouw wat haar wordt opgedragen. De hypnose houdt gelukkig stand tot het allerlaatste fluitsignaal.

Verder tot scoren komt het niet. Al krijgt het roversteam wel 100 kansen. Nou ja, je kan het overdrijven maar een 2de had er wel in gekund.

Hoofdstuk 2

Harde regenbuien trekken over in sprookjeswonderland. Het doet de roverinnen niks. Zij hebben te kampen met een paar tegenslagen. Luchttekort, sticks op onderarmen en dus niemand om een strakke strafcorner aan te geven. Er zijn er verschillende die het proberen maar er wordt geen een strafcorner verzilverd.

Bleiswijk, dat moet gezegd, vecht als leeuwen uit de Lion King. Maar A.B.M. spoort zijn team aan en prompt maken zij in de laatste fase de 2 – 0. Volgens mij door een prachtig lobje in de goal.

De eerste winst is binnen!

Degene die niet in sprookjes geloven kunnen nu weer verder lezen!

Meiden van MC3: wat hebben jullie ongelooflijk hard gewerkt en wat hebben jullie deze winst dik verdiend. Volgende keer wat meer gepast vieren deze overwinning!

Wat opviel was dat jullie allemaal erg goed voor jullie tegenspeelster kwamen, gretig waren en goed aanspeelbaar waren. Heerlijk zo´n wedstrijd! 1000 x spannender om naar te kijken dan de 7 – 0 winst tegen Noordwijk in het voorseizoen.

Op naar Rotterdam! Volgende week…tijdstip nog niet bekend.