slider01.jpg slider_04.jpg slider_03.jpg slider_06.jpg slider_01.jpg slider05.jpg
 
Nieuwsafbeelding

Geen trainingen - competitie t/m 6 april stilgelegd

16-3-2020  | 
Update KNHB 15 maart 2020, 17.30 uur
Als gevolg van de nieuwe maatregelen van de overheid aangekondigd op 15 maart is de competitie tot 6 april stilgelegd (was aanvankelijk tot 1 april).

Tijdens deze periode wordt er ook niet getraind. Het is niet de bedoeling zelfstandig met je team of in groepen te gaan trainen en/of te hockeyen. 

De trainers/coaches ontvangen in de loop van deze week een trainingsschema zodat jullie individueel je condities op peil kunnen houden.

Voor de meest recente informatie over het vervolg van de competitie verwijzen we je naar de website van de KNHB. Op de site van de KNHB vind je ook FAQ.

Verder verwijzen we je graag naar de website van het RIVM voor aanvullende informatie over het coronavirus.

Tekst website KNHB:
Tot en met 6 april geen hockeycompetitie in heel Nederland
Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHB gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHB heeft alle wedstrijden afgelast tot en met 6 april. Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities. De KNHB streeft ernaar de afgelaste wedstrijden op een later tijdstip in te halen en zal de mogelijkheden daartoe onderzoeken.

Geen hockeyactiviteiten, clubhuizen dicht
De Nederlandse overheid heeft zondagmiddag 15 maart besloten dat alle sportverenigingen/complexen in Nederland hun deuren moeten sluiten, in elk geval tot en met 6 april. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor alle hockeyverenigingen.

Eerder al vroeg de KNHB de hockeyverenigingen met klem om per direct alle hockeyactiviteiten (trainingen, bijeenkomsten etc) af te gelasten, ook als deze bijeenkomsten/trainingen minder dan 100 personen betreffen. Het spreekt voor zich dat ook de door de KNHB georganiseerde activiteiten gedurende dezelfde periode geen doorgang vinden. De teamactiviteiten van de Nederlandse Elftallen Dames/Heren en andere nationale selectieteams zijn eveneens afgelast.

Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. Alle adviezen en maatregelen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zijn er op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen. De KNHB ondersteunt deze doelstelling, net als NOC*NSF en andere sportbonden. Bij eventueel noodzakelijk nieuw te nemen maatregelen laat de KNHB zich adviseren door het RIVM en NOC*NSF.

EHL Final 8 uitgesteld
De Europese Hockey Federatie (EHF) heeft inmiddels besloten de Euro Hockey League Final 8 die van 9 tot en met 13 april gespeeld zou worden, uit te stellen. Het toernooi zou plaatsvinden op de velden van de Amsterdamsche H. & B.C.. Ook het gekoppelde jeugdevenement, de ABN AMRO EHL U14 is uitgesteld.

Vanzelfsprekend passen wij deze pagina aan wanneer de actualiteit daartoe aanleiding geeft. Lees voor meer informatie ook de veelgestelde vragen hieronder.