Hockeymannen van Voorhout naar de Play-Offs

12-6-2022  |

Het beloofde een spannende zondag te worden. De mannen van MHC Voorhout speelden tegen middenmoter Heerhugowaard en de koploper Catwijck speelde tegen de nummer 2 Saxenburg. Bij een gelijkspel tussen de nummer 1 en de nummer 2 zou Voorhout kampioen worden. Bij een andere uitslag was Voorhout nog niet klaar en moest dan volgende week play-offs spelen in Arnhem. De heren moesten dan wel winnen van Heerhugowaard en dat gebeurde ook. Het werd een ruime 6-0 overwinning. Het team van Voorhout speelde in de eerste helft niet zijn beste wedstrijd en Heerhugowaard kreeg ook nog kansen. Toch werd de ban gebroken door een mooi uitgespeelde veldgoal van Louis van Paridon. Met deze stand gingen beide teams de rust in. In de 2e helft was Voorhout duidelijk beter en werd de voorsprong uitgebouwd met de 2-0 van Louis van Paridon uit een strafcorner en de 3-0 van Alex Peters. Hiermee was de weerstand van de tegenstander gebroken en Voorhout liep uit naar 4-0 door ander maal Alex Peters uit een snel uitgevoerde aanval over links. Een goed spelend Voorhout gaf de mannen van Heerhugowaard weinig kans en met een fraaie tip scoorde Ruben Piekaar de 5-0. Het eindschot was een paar minuten voor het einde van de wedstrijd voor Jelle Ammerlaan die de 6-0 scoorde vanaf de rand van de cirkel. Het wachten was daarna op de uitslag van de andere concurrenten. Het bleef daar lange tijd 1-1, maar uiteindelijk won Catwijck met 1-2 zodat zij direct promoveerden. De mannen van Voorhout wacht een zware taak om volgende week te winnen en op deze manier voor de eerste keer de stap te nemen naar de 3eklasse. De foto’s zijn te zien op  https://www.facebook.com/mhcvoorhout