slider_03.jpg slider_06.jpg slider05.jpg slider01.jpg slider_04.jpg slider_01.jpg
 
Nieuwsafbeelding

Update | Corona en vervolg competitie

17-12-2020  | 

De KNHB heeft ons onderstaand bericht gestuurd over het vervolg van de competitie indien de overheid na 19 januari sporten weer breder toestaat. Dit is het scenario waarmee door de KNHB nu rekening wordt gehouden en waarvoor plannen worden gemaakt. Het is op dit moment natuurlijk onzeker of sporten na 19 januari weer wordt toegestaan.


Stand van zaken competitie

Mocht er vanaf 19 januari, ook bij de senioren weer in teamverband mogen worden getraind, dan staat de hervatting van de competities als volgt gepland:

Categorie

Herstart

Format

Inhaalwedstrijden

Standaardteams (Hoofdklasse)

In overleg met HHcv

Ongewijzigd

Op korte termijn wordt de exacte datum van hervatting Hoofdklasse bekend gemaakt

Standaardteams (Promotieklasse, Overgangsklasse, 1etot en met 4eKlasse)

14 februari

Ongewijzigd

De gemiste wedstrijden worden opnieuw ingepland vanaf 14 februari. Lopende competities worden uitgespeeld.

Senioren Reserve, Jong, 30+, 35+ en 45+

31 januari

Ongewijzigd

De gemiste wedstrijden worden opnieuw ingepland vanaf 31 januari. Lopende competities worden uitgespeeld.

Jongens en Meisjes A (alle poules)

30 januari

Ongewijzigd

De gemiste wedstrijden worden opnieuw ingepland vanaf 30 januari

Jongens en Meisjes B + C (Top, Subtop)

30 januari

Ongewijzigd

Eerst worden de lopende competities uitgespeeld (tot begin maart). Dan wordt de opzet van de vervolgcompetities bekend (normaal 10 wedstrijden).

Jongens en Meisjes B + C (1eKlasse)

30 januari

Ongewijzigd

Periode 2 (5 wedstrijden) wordt gespeeld. Na afloop wordt het format van periode 3 bekend (normaal 10 wedstrijden).

Jongens en Meisjes B + C (2eKlasse en lager) én Jongens en Meisjes D

30 januari

Aangepast*

Normaliter werden na de herfstvakantie nog 2 competitiedelen gespeeld (5 wedstrijden én 10 wedstrijden). Deze competities worden samengevoegd en vanaf 30 januari wordt gespeeld in poules van 6. Teams ontmoeten elkaar drie keer.

Jongste Jeugd

30 januari

Afhankelijk van district

Afhankelijk van district

* Indien het huidige format (competitie met 5 en daarna met 10 wedstrijden) wordt gehandhaafd, moet er voldoende tijd worden gereserveerd voor inhaalwedstrijden en herindeling. Door het format enigszins aan te passen kan in eén keer tot en met de zomer worden doorgespeeld. Dit geeft veel flexibiliteit (periode om in te halen is veel langer, de benodigde tijd om te herindelen is niet meer nodig, er is tot de zomerstop duidelijkheid en dit geeft de meeste kans op een volwaardige competitie).

Competities die nog moeten worden heringedeeld, worden - met uitzondering van - het hoogste landelijke niveau, zo regionaal mogelijk ingedeeld om reisbewegingen te beperken. Competities lopen daarnaast langer door tot eind juni of begin juli. Zodra er definitief duidelijkheid is over een herstart eind januari, zal de competitieleiding een overzicht plaatsen met de exacte speeldata per competitie. Daarnaast zal de competitieleiding het programma waar nodig aanpassen zodat in alle poules eerst alle teams één keer tegen elkaar hebben gespeeld, waarna de returnrondes worden gespeeld.

Mocht uiteindelijk blijken dat de competities pas eind februari of in maart kunnen worden hervat, dan bestaat de kans dat het aantal wedstrijden binnen de competities moet worden teruggebracht c.q. het format wordt aangepast om competities wel volledig te kunnen uitspelen.